Bazen
Ilustracija: Shutterstock

Turista je poginuo kada niko nije primetio da je nokautiran nakon što je udario glavom dok se spuštao niz tobogan u hotelu sa pet zvezdica.

Tužioci istražuju smrt Alija Cilge, koja se dogodila nakon nesreće u hotelu sa pet zvezdica u Manavgatu, u provinciji Antalija, na jugozapadu Turske.

Ovaj 65-godišnjak je bio u hotelu sa svojom porodicom na dugo očekivanom odmoru.

Na snimku nadzornih kamera se vidi kako se turista spušta glavom prema dugačkom toboganu luksuznog odmarališta. Ostaje pod vodom nakon što je udario glavom o betonski pod bazena.

Nekoliko plivača prolazi pored nesvesnog muškarca pre nego što ga dvoje turista na kraju primete oko minut nakon što se spustio niz tobogan.

Još jedan čovek – verovatno dežurni spasilac hotela – može se videti kako brzo prilazi nakon što je skočio u vodu. Položili su Alija pored bazena pre nego što su započeli pokušaje reanimacije.

Turčin – čiji rodni grad vlasti nisu otkrile – prebačen je u bolnicu nakon tragedije 26. juna. Preminuo je nedelju dana nakon nesreće 3. jula. Lokalni mediji javljaju da je Alija upozorio spasilac na bazenu da ne klizi glavom kad dole.

PROČITAJTE JOŠ:

Javno tužilaštvo u Manavgatu naložilo je obdukciju Alijevog tela na Institutu za sudsku medicinu u Antaliji. Istraga se nastavlja.

To dolazi nakon što je 20-godišnji turista pronađen mrtav u bazenu u klubu na grčkom ostrvu. On je umro kada mu je prsnuo krvni sud i zalio pluća krvlju.

Incident se dogodio u Laganasu na ostrvu Zakintos, gde je mladić bio na odmoru sa prijateljima, oko 22 sata 2. jula.

Nakon što ga je ugledao nepomično u bazenu, vlasnik kluba, koji je i spasilac, odmah je uskočio i uradio mu reanimaciju. Međutim, nije uspeo da ga povrati.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar