Foto: EPA-EFE/JAWAD JALALI

Najmanje tri osobe, uključujući dva pripadnika predsedničke garde, poginule su, a 16 osoba je ranjeno u raketnom napadu na Kabul, rekli su danas avganistanski zvaničnici.

„Nažalost, u tim raketnim napadima su poginule tri osobe uključujući dva vladina službenika, a 16 osoba je ranjeno uključujući četvoro dece i jednu ženu“, saopštio je portparol ministarstva unutrašnjih poslova Tarek Arian.

Ukupno 14 raketa je juče pogodilo Kabul, od kojih je jedna pogodila predsedničku palatu, tokom proslave Dana nezavisnosti.

Neimenovani zvaničnici iz predsedničke palate rekli su agenciji Frans pres da su poginula dva pripadnika počasne garde, a da je šest ranjeno kada je raketa pogodila predsedničku palatu neposredno po okončanju ceremonije kojoj je prisustvovao i šef države.

Niko nije preuzeo odgovornost za taj napad koji se dogodio u trenutku kada treba da počnu mirovni pregovori avganistanske vlade i talibana.

Predsednička palata se nalazi u dobro čuvanom delu Kabula, u blizini kvarta u kojem se nalaze ambasade, a ograđen je visokim betonskim zidom.

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)