Društvenim mrežama širi se snimak razgovora ruskih vojnika sa pripadnicima ukrajinskih snaga koji su čuvali Zmijsko ostrvo na Crnom moru. Snimak je nastao nekoliko trenutaka pre ruskog napada u kojem je poginulo 13 ukrajinskih državljana - i vojnika i civila, koji su se u tom trenutku nalazili na ostrvu.

Na snimku nakon kog je usledio napad najpre se čuje glas pripadnika ruske vojske, koji predlaže kapitulaciju, a zatim i ukrajinskog koji mu poručuje da se je*e.

Ceo transkript razgovora pročitajte u nastavku teksta:

Rusi: Javljam vam se s ruskog vojnog broda. Predlažem vam da položite oružje, predate se i da tako izbegnite krvoproliće i civilne žrtve. Ako ne pristanete, bombardovaćemo vas. Da li me čujete?

Ukrajinci: To je to. Da mu kažem da se je*e? Za svaki slučaj (kaže vojnik nekome ko se nalazi u njegovoj blizini)

Ruski vojni bordovi, je*ite se! (kaže vojnik u mikrofon).

Poslednji snimak vojnika sa ostrva 

Na Tviteru nalogu grada Alčevsk koji se nalazi u Lugansku objavljen je snimak ukrajinskih vojnika nekoliko trenutaka pre nego što će se napad dogoditi.

„Pojavio se najnoviji video sa našim herojima na Zmijskom ostrvu, koji se nisu predali neprijatelju. Slava herojima Ukrajine!“, navedeno je uz snimak.

O pogibiji ukrajinskih vojnika ogalsio se i predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski.

„Neka večno živi sećanje na one koji su dali svoje živote za Ukrajinu“, poručio je predsednik Vladimir Zelenski.

Graničarima koji su poginuli u odbrani Zmijskog ostrva biće dodeljena titula „Heroj Ukrajine“, javljaju ukrajinski mediji.

Opiširnije o današnjim događajima u UKrajini pročitajte u našem blogu uživo.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare