Rudi Đulijani Foto: REUTERS/Eduardo Munoz

Trampov saveznik i nekadašnji gradonačelnik Njujorka Rudi Đulijano, prodaje svoju kuću u Aper Ist Sajdu zbog gubtika velike sume novca usled pravnih problema.

Stan na Menhetnu, ovaj advokat prodaje za 6,5 miliona dolara, ali, kako je rekao lokalni agent za nekretnine Doli Lenc, njegovo ime i nije više neka reklama, kao što je bio slučaj ranije.

Od 1983. do 1989. godine, Đulijani je bio američki tužilac za okrug Menhetna, poznat je po ratu protiv organizovanog kriminala. Od 1994. do 2001. bio je gradonačelnik Njujorka. Predvodio je „Veliku jabuku“, kroz užase koji su se dogodili 11. septembra. 2007. godine.

Ali 2015. i 2016. godine, kada je Donald Tramp ušao u republikanski krug, Đulijani je postao njegov pristalica, pomoćnik i advokat. Nakon izbora 2020. godine, Đulijanijev upliv u poništavanje Trampovog izbornog poraza doprineo je njegovim sopstvenim sve većim problemima.

Foto: EPA/PETER FOLEY

Na Menhetnu, Đulijanijev penthaus dospeo je na tržište nekretnina u julu. Istog meseca, na sudskom ročištu u „Smartmatic“, kompanija koja se bavi izbornim procesima i koja tuži Đulijanija i „Foks njuz“ za klevetu, Đulijanijev advokat je rekao da je bivši gradonačelnik „blizu bankrota“.

„Postoji mnogo računa koje on ne plaća. Od telefonskog računa od 57.000 dolara do znatno više. Mislim da je to veoma ponižavajuće za Đulijanija“, rekao je on.

Đulijanijev advokat Adam Kac nije komentarisao izveštaj o prodaji stana, ali Džudit Đulijani, treća supruga bivšeg gradonačelnika, pristala je na komentar.

Rudy Giuliani Rudi Đulijani
Rudi Đulijani Foto:EPA/GARY I ROTHSTEIN

Kako je preneo Gardijan, par je kupio penthaus za 4,77 miliona dolara ubrzo nakon što je napustio funkciju gradonačelnika.

„Za nas je to bio dom. On je bio moj muž i voleo je da dolazi kući. To mesto je za njega bio odmor. Rudi je imao rak prostate“, kazala je ona i dodala kako je voleo biblioteku, „gde je pušio cigare i gledao svoje Jenkije (bejzbol tim)“.

Razvod bračnog para usledio je 2019. godine. Pre prodaje, Džudit je rekla kako taj stan „više nije dom“.

Foto:EPA-EFE/JUSTIN LANE

Podsetimo, bivši predsednik SAD Donald Tramp optužen je zbog pokušaja da poništavanja svog poraza od demokrate Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima 2020. godine.

Tužioci su podigli optužnicu i protiv Trampovih saradnika, i to od 11 tačaka, uključujući optužbe falsifikovanje i reketiranje.

Slučaj zbog kojeg su optuženi odnosi se na telefonski poziv od 2. januara 2021. godine u kojem je Tramp vršio pritisak na najvišeg izbornog zvaničnika Džordžije Breda Rafenspergera da „pronađe“ dovoljno glasova da preokrene rezultat izbora u toj državi, gde je Tramp izgubio sa malom razlikom.

Pročitajte još...

Sudija Distrikta Kolumbija u SAD Beril Hauel u sredu je izjavila da je Đulijani odgovaran za klevetu dve izborne radnice u Džordžiji.

To znači da će Đulijani morati da plati odštetu zbog širenja lažnih tvrdnji o navodnom lažiranju glasova uperenih protiv njih dve nakon predsedničkih izbora u SAD 2020, iako je ranije priznao da su njegove izjave lažne i da su naškodile reputaciji izbornih radnica.

BONUS VIDEO Tramp i ostali optuženi u slučaju Džordžija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar