Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Federalni sudija naredio je Rodžeru Stounu, bliskom saradniku i prijatelju predsednika Donalda Trampa, da se javi na odsluženje zatvorske kazne 14. jula, što je dve nedelje kasnije nego što je prvobitno predviđeno zbog koronavirusa.

Stoun je osuđen na tri godine i četiri meseca zatvora zbog opstrukcije, zastrašivanja svedoka i laganja u Kongresu, a u sklopu istrage o mešanju Rusije u predsedničke izbore u SAD 2016. Zatvorsku kaznu služiće u federalnom zatvoru u Džordžiji, piše Glas Amerike.

Sudija Ejmi Berman Džekson, koja je izrekla kaznu Stounu u februaru 2020, odobrila je njegov zahtev da do 14. jula bude u kućnom pritvoru zbog koronavirusa. Stoun živi na Floridi gde je proteklih dana naglo skočio broj obolelih.

„Ovim ćemo ispuniti zahtev osuđenog zbog naglog skoka broja obolelih na Floridi, posebno u okrugu Brauard, ali i zaštititi zdravlje ostalih zatvorenika“, rekla je Berman.

Predsednik Donald Tramp odbio je da kaže u intervjuu za Foks njuz da li će pomilovati Rodžera Stouna.

Stoun je jedan od Trampovih bliskih saradnika koji je osuđen u sklopu istrage specijalnog tužioca Roberta Malera o tome da li je Rusija pomogla Trampu da pobedi na izborima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar