Donald Tramp
Donald Tramp Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Lekar američkog predsednika Donalda Trampa, Šon Konli, izjavio je za tamošnje medije da je zadovoljan Trampovim zdravstvenim stanjem.

Govoreći za američke medije, doktor Konli izjavio je da je Tramp imao suv kašalj i da se osećao malaksalo, ali da se njegove stanje vidno poboljšalo.

PROČITAJTE JOŠ

Sedamdeset dva sata od dijagnoze, zadovoljni smo napretkom u oporavku“, naveo je Konli.

Član medicinskog tima koji brine o Trampu Šon Duli je rekao da je ponosan na tim koji brine o predsedniku. Dodao je da se njegovom lečenju pristupa multidisciplinarno.

„Pratimo ga i pažljivo motrimo na eventualne komplikacije zbog koronavirusa ili terapije koju prima. Srce, bubrezi… sve je normalno“, naveo je Duli.

Podsetimo, predsednik SAD Donald Tramp prebačen je u vojnu bolnicu na nekoliko dana, nakon što je juče utvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

On se nalazi u Nacionalnom vojno-medicinskom centru Valter Rid, u Betezdi u Merilendu gde će ostati nekoliko dana po savetu lekara, prenosi Skaj Njuz.

„Zbog opreza, a na preporuku lekara i medicinskih stručnjaka, predsednik će narednih nekoliko dana raditi iz Valter Rida“, saopšteno je iz Bele kuće.

Trampu je prepisana terapija regeneronom, koktelom poliklonalnih antitela u kojem se nalaze i cink, vitamini. Kako je naveo izvor blizak Beloj kući, predsednik SAD od jutros ima povišenu temperaturu.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar