Donald Tramp Foto: EPA-EFE/Chris Kleponis / POOL

Možda ste primetili ovih dana na Fejsbuku reklame za majice i kačkete sa natpisom MAGA, prema sloganu aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa.

Pročitajte još:

Da, ima do algoritma pošto su američki izbori poslednjih dana u fokusu i o njima se uveliko i dalje raspreda na mrežama, ali ako vas put nanese do zvaničnog profila Donalda Trampa, a potom i do zvaničnog profila njegovog protivnika i pobednika na izborima Džoa Bajdena, na njima postoji jedna sitna, ali važna razlika koja još jednom potvrđuje da je Tramp prvo i pre svega – biznismen.

Na Trampovom profilu, prva opcija pored njegovog imena je Shop Now koja zapravo nudi kupovinu i vodi na sajt Trampove kampanje gde je moguće kupiti majice sa natpisom „Tramp-Pens“ i kačkete sa natpisom MAGA za 30 dolara.

Foto: Screenshot/Facebook

Prva opcija pored Bajdenovog imena je Sign Up, koja takođe vodi na sajt Bajdenove kampanje, ali ne u kupovinu, već na pružanje podrške zvaničnim registrovanjem sa sajtu kampanje.

Foto: Screenshot/Facebook

Zanimljivo da je ista situacija bila i 2016. godine kada je Trampova protivnica bila Hilari Klinton. Njegova stranica takođe je nudila kupovinu.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare