Donald Tramp Foto:Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwelli

Bivši američki predsednik Donald Tramp zatražio je od Apelacionog suda u Njujorku da odloži njegovu obavezu da plati 454 miliona dolara kazne, dok se ne reši žalba koju je uložio na presudu o prevari.

„Presuda nalaže prinudno oduzimanje skoro 460 miliona dolara, što je bez presedana“, napisali su Trampovi advokati u podnesku, prenosi CNN.

Tramp ima manje od 30 dana da uplati novac kako bi sprečio kancelariju glavnog tužioca Njujorka da preduzme korake za prinudno izvršenje presude, uključujući i oduzimanje imovine, a za sada nije jasno kako planira da pokrije isplatu.

Pored novca, sudija Artur Engoron je zabranio Trampu da se u naredne tri godine bavi biznisom u Njujorku i uveo identičnu dvogodišnju zabranu njegovim sinovima Donaldu mlađem i Eriku, što dovodi u pitanje ko će u tom periodu voditi Trampovu organizaciju, koja trenutno nema finansijskog direktora.

Pored toga, sudija je naredio da nezavisni kontrolor, koji je u Trampovoj organizaciji od 2022. godine, ostane na toj poziciji još tri godine.

BONUS VIDEO: Izbori u SAD: Tramp ili Bajden – šta će odlučiti predsedničku trku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar