Donald Trump
Donald Tramp Foto:Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Predsednik SAD Donald Trump, koji je zaražen koronavirusom, vratio se u Belu kuću i na njenom balkonu skinuo masku, iako je u njegovoj blizini bilo osoblje. To izaziva dodatnu nervoze i strahove kod osoblja Bele kuće, prenose mediji.

Trump je proveo tri dana u bolnici Walter Reed u kojoj su ga lečili od koronavirusa, a potom je u ponedjeljak objavio kako izlazi iz bolnice.

Njegov izlazak iz bolnice ceo dan su čekale njegove pristalice koje su došle pred bolnicu Walter Reed s brojnim porukama podrške i transparentima.

Odeven u odelo i s maskom na licu sišao je niz stepenice, mahnuo okupljenima i zahvalio novinarima. Ušao je u automobil koji ga je prevezao do helikoptera.

Nakon kratke vožnje bio je na travnjaku Bele kuće, otišao na jedan od balkona, i okružen američkim zastavama skinuo masku i pozirao za kamere.

Ne skida se sa Tvitera

Trump je aktivan ina Twitteru, objavio je i video na kojem nudi savete o koronavirusu.

„Ne dajte da dominira vama. Ne bojte se. Pobedićete ga. Imamo najbolju medicinsku opremu, imamo najbolje lekove koji su nedavno razvijeni“, poručio je.

Raste i tenzija u Beloj kući

Izvršno osoblje Bele kuće je smanjeno na ono najosnovnije, rekao je izvor CNN-u, a prenosi index.hr. Isti izvor prenpsi kako je osoblje nervozno i zabrinuto za svoju sigirnost. Izvor dodaje kako je to još izraženije otkako se Trump vratio u Belu kuću.

„Nervoza je porasla otkako se predsjednik vratio“, rekao je izvor i dodao da osoblje u cijeloj kući preduzima krajnje mjere opreza, al nije hteo da otkrihe šta se pod tim podrazumeva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare