Donald Tramp Donald Trump
Donald Tramp Foto:EPA-EFE/SHAWN THEW

Bivši predsednik SAD Donald Tramp je povodom krize u Ukrajini kritikovao administraciju aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena, rekavši da se sve što se trenutno događa ne bi dogodilo tokom njegove administracije, jer on "dobro poznaje ruskog predsednika Vladimira Putina". "Veoma dobro poznajem Vladimira Putina i on nikada ne bi uradio ono što radi sada za vreme Bajdenove administracije. Nikako!", navodi se u saopštenju njegovog političkog komiteta Sejv Amerika.

Tramp je okrivio predsednika Bajdena zbog toga što je pustio Rusiju da se bogati zahvaljujući povećanju cena gasa, prenosi londonski dnevnik Indipendent.

„Slabe sankcije su beznačajne u odnosu na preuzimanje zemlje i ogromnog komada strateški lociranog zemljišta. Sada su cene nafte sve veće i veće, a Putin ne samo da dobija ono što je oduvek želeo, već i postaje sve bogatiji i bogatiji zbog poskupljenja nafte i gasa“, rekao je Tramp.

On je dodao da su svi u Vašingtonu opsednuti kako da zaštite ukrajinsku granicu.

“Međutim, najvažnija granica na svetu nije granica Ukrajine, već je to američka granica“, rekao je Tramp okupljenima u Konrou i poručio da je prva dužnost svakog američkog predsednika da brani americke granice.

„Ono što se dešava sa Rusijom i Ukrajinom nikada se ne bi dogodilo pod Trampovom administracijom“, zaključio je bivši predsednik SAD Donald Tramp.

BONUS VIDEO: Slavlje u Donbasu nakon priznavanja DNR i LNR od strane Rusije


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar