predsednička debata SAD
Foto:EPA-EFE/Yuri Gripas/ABACA /EPA-EFE/JUSTIN LANE

Bivši američki predsednik Donald Tramp optužio je aktuelnog predsednika SAD Džozefa Bajdena da je kriv za eskalaciju nasilja između Izraela i Hamasa.

PROČITAJTE JOŠ:

„Pod Bajdenom svet postaje nasilniji i nestabilniji jer njegova slabost i nedostatak podrške Izraelu dovodi do novih napada na naše saveznike“, naveo je Tramp u saopštenju, prenosi Srna.

On je naveo da SAD moraju uvek da stoje uz Izrael i da jasno stave do znanja da Palestinci moraju da okončaju nasilje, teror i raketne napade.

„Kada sam bio u Beloj kući, bili smo poznati kao predsedništvo koje se zalaže za mir, jer su izraelski protivnici znali da Sjedinjene Države snažno stoje uz Izrael i da će doći do brze odmazde ako Izrael bude napadnut“, naveo je Tramp.

On je istakao da SAD moraju jasno da stave do znanja da će uvek snažno podržavati pravo Izraela da se brani, prenosi „Sputnjik“.

„Neverovatno, demokrate takođe nastavljaju da stoje uz pomahnitalog antiameričkog predstavnika u Senatu Ilhana Omara i druge koji divljački napadaju Izrael dok su pod terorističkim napadima“, naveo je Tramp.

Hamas je večeras saopštio da je sa 130 raketa gađao Tel Aviv kao odgovor na rušenje stambenog solitera u pojasu Gaze.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar