Foto: EPA-EFE/AL DRAGO

Bivši američki predsednik reagovao je na odluku kompanije "Fejsbuk" da nastavi suspenziju njegovih naloga. Tramp je rekao da je to sramota za celu državu, kao i da kompanija treba da snosi posledice.

POGLEDAJTE JOŠ:

Tramp je medijima poslao saopštenje u kome oštro kritikuje odluku kompanije „Fejsbuk“ da mu ne dozvoli da povrati svoje naloge na mreži.

„Ono što su učinili Fejsbuk, Tviter i Gugl je potpuna sramota za celu državu. Predsedniku Sjedinjenih Država je oduzeta sloboda govora, jer se radikalni levi ludaci plaše istine, ali ona će izaći na videlo, veća i jača nego ikad ranije“, piše u izjavi bivšeg predsednika Amerike.

On je istakao da građani Sjedinjenih Država neće podržati ovakve odluke.

„Ljudi naše zemlje neće se zalagati za to! Ove korumpirane kompanije društvenih mreža moraju da plate političku cenu i nikada više se ne sme dozvoliti da unište naš izborni sistem“, ocenio je Tramp.

„Fejsbuk“ je njegov nalog suspendovao 7. januara, dan nakon što su njegove pristalice izvršile napad na Kapitol. Kompanija je tada saopštila da su njegove objave kršile pravila Fejsbuka i da promovišu „veliku laž“.

Nadzorni odbor kompanije danas je saopštio da je „Fejsbuk“ doneo pravu odluku, zbog kontinuirane pretnje nasiljem. Međutim, Nadzorni odbor je mišljenja da je greška što je Trampov nalog suspendovan na neodređeno vreme, a kompaniji je naloženo da sprovede reviziju u trajanju od šest meseci, kako bi se utvrdilo da li zabranu treba ukinuti, ali i kakva će biti pravila postupanja prema svetskim liderima u budućnosti.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar