Donald i Ivana Tramp Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ivana Tramp, prva supruga bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, preminula je u 73. godini u Njujorku, saopštila je njena porodica. Povodom smrti bivše supruge oglasio se na društvenim mrežama i bivši američki predsednik Donald Tramp.

Informacije o smrti bivše supruge Donald Tramp objavio je na profilu društvene mreže “Istina”.

“Sa velikom tugom obaveštavam sve one koji su je voleli, a kojih ima mnogo, da je Ivana Tramp preminula u svom domu u Njujorku. Bila je divna, lepa i neverovatna žena, koja je vodila sjajan i inspirativan život. Njen ponos i radost bilo je njeno troje dece, Donald mlađi, Ivanka I Erik. Bila je ponosna na njih, kao što smo svi mi bili ponosni na nju. Počivaj u miru Ivana!”, objavio je Donald Tramp.

Rođena je u Čehoslovačkoj za vreme komunističke vlasti. U detinjstvu se bavila skijanjem, te je neko vreme studirala na univerzitetu u Pragu, a 1973. godine emigrirala je u Kanadu.

Upoznala je Donalda Trampa u Njujorku i venčali su se 1977. godine. Bila je na ključnim menadžerskim pozicijama u Tramp organizaciji.

Ona je bila prva supruga bivšeg američkog predsednika i zajedno imaju troje dece.

Njihov problematični brak i razvod punili su novinske stupce širom sveta, pošto je afera Donalda Trumpa sa manekenkom Marlom Maples postala javna, a njihov razvod završen je nagodbom 1992. godine.

Nakon razvoda razvila je vlastitu liniju odeće, nakita i kozmetičkih proizvoda. Bila je autorica nekoliko knjiga.

****

BONUS VIDEO: Tramp čita imena dece poginule u pucnjavi u Americi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar