Donald Tramp, Džo Bajden
Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO, EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Bivši američki predsednik Donald Tramp komentarisao je prvu konferenciju za medije aktuelnog šefa Bele kuće Džoa Bajdena, tokom koje je povremeno gubio tok misli, zaboravljao na pitanja i pravio pauze. Tramp tvrdi da Bajdenu novinari nisu postavljali teška pitanja i da je bilo veoma tužno gledati konferenciju.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema rečima Trampa, bilo je to daleko od onoga sa čime je on morao da se suočava dok je bio na čelu SAD i održavao konferencije za medije.

„Bilo je to poput mekanih loptica, kao da bacate mekane loptice – a to je nešto sasvim drugo. To su bila laka pitanja. Niko nije video ništo slično. Zapravo je bilo vrlo tužno gledati“, rekao je bivši predsednik SAD za Foks njuz.

Tramp je istakao da Bajden tokom konferencije nije omogućio novinaru Foks Njuza da postavi pitanje.

„Primetio sam da Piter Dusi nije uspeo da postavi pitanje. Nisu smela da se postave teška pitanja, a (zaposleni u Beloj kući) su bili spremni da istrgnu mikrofon ako neko postane malo provokativniji“, rekao je Tramp.

Trampove izjave dolaze nakon fotografija koje izbliza prikazuju da je izgleda Bajden na konferenciju poneo „puškice“.

Bajden se na konferenciji usredredio na vruće teme, poput pandemije kovida 19, zakona o oružju i američke migracione krize. U jednom trenutku, Bajden primetno je bilo kako nešto mrmlja, zatvara oči i očigledno pokušava da sklopi sledeću rečenicu.

Tramp je nedavno izjavio da nije bio iznenađen trostrukim padom predsednika SAD Džoa Bajdena dok se peo uz stepenice predsedničkog aviona i nagovestio da je mentalno stanje Bajdena takvo da on ne zna ni kakve papire potpisuje.

Prva Bajdenova konferencija za medije nije prošla bez gafova, a jedan od najupečatljivijih je izjava da je u Senatu već 120 godina.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)