Donald Tramp Foto:REUTERS/Cheriss May

Bivši američki predsednik Donald Tramp neće se odazvati pozivu da svedoči na suđenju o opozivu u američkom Senatu koje počinje sledeće nedelje, saopštio je njegov savetnik Džejson Miler - označivši taj proces kao neustavan.

Prethodno su Demokrate u Predstavničkom domu, koje imaju ulogu tužioca na predstojećem suđenju Donaldu Trampu u Senatu, pozvale bivšeg predsednika SAD da svedoči pod zakletvom u tom postupku.

Trampovi pravni savetnici u odgovoru na zahtev demokrata nisu precizirali da li će se bivši predsednik odazvati pozivu – rekavši da su optužbe protiv njihovog klijenta neosnovane.

Predstavnički dom je prošlog meseca opozvao Trampa po optužbi da je podsticao pobunu tokom govora ispred Bele kuće u kojem je pozvao svoje pristalice da se „bore“ protiv njegovog poraza na izborima.

Trampove pristalice su posle Trampovog obraćanja nasilno upale u kompleks američkog Kapitola da bi sprečile potvrdu pobede predsednika Džoa Bajdena i sukobile se sa policijom, dok su članovi Kongresa bili primorani da se sklone na bezbedno. Pet osoba, među kojima i jedan policajac, preminulo je tokom nasilja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar