Foto: EPA-EFE/AL DRAGO, Tanjug/Patrick Pleul/Pool via AP, File

Nije doneta nikakva odluka da se obnovi korisnički nalog bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa na Tviteru, saopštio je vlasnik te društvene mreže Ilon Mask.

Mask je najavio da će na Tviteru, društvenoj mreži koju je milijarder nedavno kupio, biti vraćeni korisnički nalozi drugih kontroverznih ličnosti poput Katije Grifin, Džordana Pitersona i konzervativnog satiričnog portala Babilon Bee, prenosi Index.hr.

„Sloboda govora da, ali ne i sloboda pristupa“

„Nova politika Tvitera je sloboda govora, ali ne i sloboda pristupa“, napisao je Mask na Tviteru i dodao da će negativnim objavama koje sadrže govor mržnje biti smanjena vidljivost i da kompanija neće od njih zarađivati.

„Nećete pronaći objavu osim ako ne izvršite ciljano pretraživanje, koja se ne razlikuje od ostatka interneta“, napisao je Mask, objašnjavajući da se to odnosi samo na pojedinačne objave, a ne na korisničke naloge u celini.

„Kethie Griffin, Jorden Peterson i Babilon Bee su vraćeni. Još nema odluke o Trampu“, dodao je Mask.

Komičarka je promenila ime na Tviteru u „Elon Musk“

Nalog komičarke Grifin je ranije ovog meseca zabranjen zbog lažnog predstavljanja, naime zato što je promenila ime naloga u „Elon Musk“. Desničarskog pisca i psihologa dr Petersona suspendovao je Tviter u julu nakon objave o transrodnom glumcu Eliotu Pejdžu, za koji je društvena mreža rekla da krši njenu politiku „sadržaja mržnje“.

Nalog hrišćanskog satiričnog veb-sajta Babilon Bee suspendovan je iz istog razloga nakon što je u martu objavljeno: „Čovek godine Vavilonske pčele je Rejčel Levin“, misleći na zamenicu američkog sekretara za zdravstvo, koja se izjašnjava kao transrodna.

Trampov nalog je trajno suspendovan nakon nereda na Kapitol Hilu u januaru 2021.

BONUS VIDEO: Ilon Mask kupuje Tviter kraj cenzure ili početak slobode govora mržnje?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar