Zlostavljanje, dečak, dečaci, Ilustracija
Ilustracija: Shutterstock

Dečak (16) iz mađarskog Šimega izvršio je samoubistvo nakon što je, kako se navodi, mesecima bio žrtva vršnjačkog nasilja.

Šesnaestogodišnji Ištvan imao je problem sa viškom kilograma, zbog čega je često bio meta svojih vršnjaka u školi. Nekoliko dečaka ga je redovno maltretiralo, a navodno su najmanje jednom snimali kako se iživljavaju nad Ištvanom.

Veruje se da je sve to dovelo do tragedije i da je vršnjačko nasilje razlog zbog kojeg se Ištvan 6. novembra bacio pod voz.

Policija je odmah pokrenula istragu o tragediji, a mašinovođa je rekao da je video kako dete ide duž pruge, te da je, kada je voz bio na svega nekoliko metara od njega, istrčao na prugu. Nažalost, mašinovođa nije uspeo da ukoči i dete je ostalo na mestu mrtvo, prenosi Telegraf.rs.

Foto: hernandez jose maria / Alamy / Alamy / Profimedia

Usledila je opsežna istraga tokom koje je ustanovljeno da je tinejdžer trpeo nasilje, te da su se najmanje četvorica njegovih vršnjaka iživljavala nad njim, davili ga nasred ulice i sve to snimali.

Nažalost, dečak se nikom od članova porodice nije požalio da trpi nasilje.

„Nikad ga više neću videti da se smeje. Nikad nam nije rekao da ga maltretiraju u školi… On je bio buca, znate… Da nam je rekao, mogli smo da ga prebacimo u drugu školu“, rekla je njegova baka u suzama.

Urna sa Ištvanovim ostacima položena je danas na lokalnom groblju, a na hiljade ljudi došlo je da ga isprati na večni počinak.

PROČITAJTE JOŠ:

Došli su njegovi drugovi iz detinjstva, iz razreda, čak i direktor škole. Nakon što je položena bela urna porodica nije želela da prima saučešća, već su otišli sa groblja.

„Ištvan je uvek bio nasmejan, bio je razdragan čak i kad mu je bilo teško. Nije ovo zaslužio, imao je čisto srce“, rekao je jedan od njegovih drugova.

Navodno su danas na groblju bili i pripadnici obezbeđenja, koji su bili angažovani za slučaj da se pojave članovi porodice dece koji su maltretirali Ištvana.

„Mislim da su se uplašili da bi njihova porodica ili oni sami mogli da dođu, pa da nastane neki incident“, rekla je jedna tinejdžerka koja je poznavala Ištvana.

BONUS VIDEO: Pucnjava na univerzitetu u Americi: studenti hitno evakuisani

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar