Foto:MPpalis / Alamy / Alamy / Profimedia

Student Tanasis Zervas (23) iznenada je preminuo juče na plaži na ostrvu Sifons u Grčkoj. Nalazi obdukcije pokazuju da je uzrok smrti kod mladića kardiorespiratorna insuficijencija, ishemija miokarda i plućni edem.

Šef forenzičke službe Pireja Ilijas Bujukas je istakao da će imati potpuniju sliku kada se završe laboratorijski testovi.

„Telo je dopremljeno uz napomenu da je pokojnik bio zaražen koronavirsom, ali to ne znamo sa sigurnošću, sačekaćemo rezultate“, naveo je.

Tanasis Zervas Foto: Facebook/Παναγιώτης Ιακωβής

Kako pišu grčki mediji, mladić je 24. jula dobio temperaturu. Dan kasnije 26. jula bio je pozitivan na koronavirus, prenosi protothema.gr.

Kako se navodi, nastavio je svoje letnje aktivnosti kao i obično, tako da je sa svojom grupom posetio plažu kampa u kojem je kampovao. Priča se da su tamo sedeli svi zajedno, a da je on u jednom trentku osetio bolove u stomaku.

Njegovi prijatelji su pokušali da mu pomognu. Odmah je povratio i nakon 15 minuta se srušio i izgubio svest.

PROČITAJTE JOŠ:

Hitna pomoć je odmah došla na plažu i odvezla ga do Doma zdravlja. Lekari su pokušali reanimaciju, ali nažalost mladiću nije bilo spasa. Tada mu je navodno urađen još jedan test na koronavirus, koji je bio pozitivan.

Tragičnu vest o smrti mladića saopštio je prijatelj njegove porodice kardiolog Panagiotis Iakovides.

BONUS VIDEO: Masovno testiranje ljudi na ulicama i po stanovima u Šangaju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare