Plaža u Grčkoj Foto:EPA-EFE/BOUGIOTIS VANGELIS

Stariji muškarac (71) bugarskog porekla tragično je izgubio život u Ksantiju, u oblasti Skala Avdira, kada se udavio u moru pokušavajući da spase svog unuka koga je struja nosila na dušeku, objavio je grčki sajt xanthinea.gr. 

Obalska straža objavila je saopštenje o tragičnom utapanju jednog starijeg čoveka iz Bugarske koji je pokušao da spase unuka.

„71-godišnji stranac izvučen je juče popodne bez svesti sa morskog dela plaže Skala Abdiron, N. Ksanti. 71-godišnjaku je prvo ukazana prva pomoć, a potom je vozilom hitne pomoći EKAB-a prevezen u Opštu bolnicu Ksanti, gde je konstatovana smrt. Lučka uprava Porto Lagosa sprovodi preliminarnu istragu“, saopštila je obalska straža.

Stariji muškarac bugarskog porekla tragično je poginuo u sredu popodne u Ksantiju, u oblasti Skala Avdira, kada se udavio u moru pokušavajući da spase svoje unuče, prenosi grčki sajt xanthinea.gr. 

Incident se dogodio oko 19 časova kada su deda i unuk, koji su iznajmili kuću u okolini, bili na plaži. Dečak je bio u moru sa belim dušekom na naduvavanje, ali su ga odnele struje i vetar i udaljio se od obale.

Odmah je došlo do mobilizacije da se dete spase, a dvojica muškaraca u kanuu su mu prišla i uspela da ga izvuku. U isto vreme, deda videvši unuka kako se davi, otrčao je u more pokušavajući da ga spase, međutim izgleda da nije imao snage i utopio se.

Kada su ga izneli na obalu odmah je obaveštena Hitnu pomoć, a do dolaska lekara dva volontera su pokušala da ga raeanimiraju, ali nisu uspeli da ga spasu.

Inače ta vest je objavljena i na Fejsbuk stranici „Live from Greece“ uz upozorenje, kao i apel turistima koje opasnosti vrebaju u letovalištima i šta nikako ne bi trebalo da rade.

Podsećajući da je sličnih slučajeva bilo i prošle godine, turisti se upozoravaju da kada ima vetra i malo talasa, mala deca ne bi trebalo da sama budu na dušecima, niti da tada o njima vode računa roditelji ili babe i dede koji ne znaju da plivaju.

Takođe, na Fejsbuk stranici „Live from Greece“ objavljena su još dva nesrećna slučaja koja su se juče dogodila.

Jedan mladi turista iz Rumunije na Tasosu skočio u plitko more i zbog ozbiljne povrede na vratu, verovatno će ostati nepokretan. Ovu vest i upozorenje objavili su iz Nacionalne službe za hitnu pomoć na Tasosu i ponovo apelovali na sve turiste da ne skaču u Jolu (Giolu). Kako navode, već je bilo nekoliko ozbiljno povređenih turista u junu zbog skakanja u ovaj popularni bazen i da ih tokom svake sezone bude na desetine veoma ozbiljno povređeno.

Druga stvar na koju upozoravaju jeste popularno posmatranje sletanja aviona na Skijatosu koje turiste i dalje zabavlja iako se svake sezone dešavaju nesreće, a nekada i smrti.

Juče je, kako navode, zamalo stradala jedna Britanka i život joj je i dalje u opasnosti, a prošlih sezona bilo je i drugih nesrećennih slučajeva koji su se ovde događali, objaljeno je na Fejsbuk stranici „Live from Greece“.

BONUS VIDEO: Horor u Zmajevu: Pronađena tela brata i sestre

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare