Foto: Shutterstock

U potpunoj tajnosti istražuje se smrt bebe koja je preminula u KBC-u Split 1. decembra oko sedam sati ujutro. O tome javnost nisu obavestili ni bolnica ni policija, piše Slobodna Dalmacija.

Devojčicu je 29-godišnja majka porodila u svojoj kući na širem imotskom području 29. novembra uz pomoć jedne žene iz mesta. Beba je rođena živa, ali su se problemi s disanjem pojavili 1. decembra u ranim jutarnjim satima kada je neko iz porodice pozvao Hitnu pomoć gde je odmah po dolasku detetu pružena reanimacija.

Beba je dovedena u sedam sati ujutro u KBC Split gde je konstatovana njena smrt. Zašto je beba morala biti rođena kod kuće, je li to odluka roditelja koji imaju još dece ili se radi o nužnoj potrebi zbog preranog porođaja kada se i ne može planirati odlazak u bolnici, ostaje tek za videti.

POGLEDAJTE JOŠ:

O ovom tragičnom događaju, Jutarnji list pitao je i odgovorne u PU splitsko-dalmatinskoj čiji odgovor na prenosimo u celosti.

„Poštovani, vezano uz vaš upit, možemo vas izvestiti kako je Postaja granične policije Imotski dana 1. decembra 2022. godine primila dojavu kako je tokom jutra u KBC Split s imotskog područja dovezeno novorođeno jete zajedno s majkom, a nakon pružene pomoći, novorođenče je preminulo. Po nalogu Županijskog državnog tužilaštva u Splitu izvršena je obdukcija te je utvrđeno da je smrt deteta nastupila prirodnim putem. U cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u događaju provodimo kriminalističko istraživanje“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar