Nestala podmornica Foto: OceanGate Expeditions via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Kanadski avion P-3 detektovao podvodne zvukove na području na kojem se traga za nestalom podmornicom Titan, objavila je kancelarija Američke obalske straže zadužena za severoistočni deo zemlje.

„Vozila na daljinsko upravljanje preusmerena su kako bi se istražili izvori tih zvukova. Vozila su nakon pretrage prijavila negativne rezultate, međutim nastavljaju da rade“, objavila je Američka obalska straža na Tviteru.

Američka obalska straža dodala je da su podaci koje je prikupio kanadski avion prosleđeni Američkoj ratnoj mornarici koja će ih detaljnije analizirati.

Zvukovi lupanja detektovani su svakih 30 minuta u utorak, prenosi Gardijan.

Iako se veruje da u podmornici postoji kiseonika do petka, nada još uvek postoji da će podmornici biti locirana i izvučena na sigurno do tada.

PROČITAJTE JOŠ

Podsećamo, podmornica „Titan“ u kojoj je bilo petoro ljudi koji su krenuli da vide olupine Titanika nestala je u Atlantiku. Kompanija koja predvodi ekspediciju saopštila je da su svi resursi usmereni u pronalazak podmornice i bezbednost njenih putnika, ali je vremena sve manje. Kako objašnjavaju stručnjaci, oni imaju vremena do četvrtka u ponoć, jer će tada objekat verovatno dotaći dno Atlantika i ostati bez kiseonika.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare