Ivica Todorić Foto:EPA-EFE/ANTONIO BAT

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić danas je na zagrebačkom Županijskom sudu oslobođen optužbi da je svoj nekadašnji koncern s troje saradnika oštetio za 1,25 miliona evra. Todorić je, zajedno sa svo četvoro suoptuženih - Ante Huljev, Piruška Canjuga i Nicole De Rossi - nepravosnažno oslobođen u slučaju "mali Agrokor" gde su se teretili da su oštetili kompaniju za 1,25 miliona evra.

Pročitajte još:

Oslobađajuća presuda, osim što je nepravosnažno, ne znači i da su Todorićeve pravne brige gotove jer je nakon istrage pokrenute 2017. nedavno je podignuta optužnica i u “velikom slučaju Agrokor”.

Ivica Todorić je još od 2017. pod istragom zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna, a državno tužilaštvo je u tom, glavnom delu slučaja Agrokor, optužnicu podiglo 15. septembra.

Njom su obuhvaćeni i njegovi sinovi Ivan i Ante Todorić te 12 Agrokorovih menadžera i revizora, a tereti ih se da su Agrokor navodno oštetili za oko 1,2 milijarde kuna.

Istražni zatvor bio je odobren jedino za Ivicu Todorića koji je nakon izručenja Hrvatskoj iz Londona sproveden u zatvor u Remetincu, da bi 20. novembra prošle godine na slobodu izašao uz kauciju od 7,5 milijona kuna i zabranu napuštanja Zagreba.

Uz Todorića i sinove novom su optužnicom obuhvaćeni i Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić.

Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorske izveštaje za Agrokor.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar