Foto: Shutterstock/Natalya Volchenkova

Državljanin Srbije S.D. (18) uhapšen je u subotu posle udesa na magistralnom putu Bar - Ulcinj. Iz policije je saopšteno da su u udesu učestvovala dva vozila, a u udesu je bilo povređenih.

„Vozač S.D. (18) iz Republike Srbije lišen je slobode zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da je S.D. upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,69 g/kg“, rečeno je iz Uprave policije (UP), prenose Vijesti.

Saobraćaj se, kako su naveli, na ovoj deonici, bio u prekidu do završteka uviđaja.

Saobraćaj se, kako su naveli, na ovoj deonici, do 10.35 časova odvijao naizmenično jednom trakom, a do dolaska državnog tužioca na lice mesta, koji je, kako dodaju, tada pristupio vršenju uviđaja, te je od 10.35 do 11.35 časova saobraćaj bio u prekidu.

„Takođe, danas je registrovana još jedna saobraćajna nezgoda na putnom pravcu Bar – Ulcinj u mestu Pečurice, te je saobraćaj bio u prekidu od 06.20 do 07.35 časova“, kazali su iz UP.

Dodali su da je i usled vremenskih nepogoda došlo do obaranja stabla na magistralnom putu Bar – Petrovac, u mestu Šušanj, kao i kvarova na više teretnih motornih vozila, koja su saobraćala deonicama puta koje su u nadležnosti Odeljenja bezbednosti Bar, usled čega je, kako su kazali, došlo do otežanog funkcionisanja saobraćaja.

„U danima letnje turističke sezone, kada veliki broj lica koristi putni pravac Bar – Ulcinj, kako građana, tako i turista, danas su službenici Odeljenja bezbednosti Bar, usled velikih gužvi koje su nastale zbog dve gore pomenute saobraćajne nezgode i gore pomenutih događaja, bili prinuđeni da vrše fizičko regulisanje saobraćaja, u cilju stvaranja uslova za nesmetano funkcionisanje saobraćaja, ali i radi sprečavanja nastanka i drugih saobraćajnih nezgoda“, rečeno je iz UP.

Oni su apelovali na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju propisa Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, ističući vožnju u alkoholisanom stanju, te ograničenje brzine.

***

BONUS VIDEO – Saobraćajna nesreća na Čukaričkoj padini, automobil završio na krovu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar