Termalne kamere Mancester
Foto: Printscreen/YouTube/Evening Standard

Policija u Mančesteru je termo kamerama locirala 200 osoba koje su prisustvovale zabavi i pored zabrane zbog koronavirusa, a snimak je objavljen na zvaničnoj web stranici policije.

U subotu, 15. augusta, policija je u 22.10 sati pozvana da interveniše u jednom dvorištu u jugoistočnoj četvrti Gorton, jer je prijavljeno da je na toj lokaciji u toku zabava, saopšteno je iz policije.

Po dolasku na mesto događaja policija je iskoristila termo kameru ugrađenu u dronu. Na objavljenom video snimku se može jasno videti koliko je ljudi prisustvovalo zabavi i da se niko nije pridržavao socijalnog disranciranja.

Vidljivo je i da je bilo onih koji su preskakali ogradu kako bi se pridružili zabavi, prenosi Kliks.ba.

„Incident je neprihvatljiv i nerazumljiv. Drago mi da je sud uvažio naš zahtev da se produži zatvaranje ovog objekta za 48 sati kako bismo bili sigurni da neće biti ilegalnih velikih okupljanja“, kazao je inspektor Džim Adams.

Predsednik gradskog veća Mančestera Najdžel Marfi je za zabavu kazao da predstavlja teško kršenje mera protiv koronavirusa i istakao da zdravlje mora biti važnije od bilo čega.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar