Foto: Printscreen/Twitter/Geertje

Snimak klizača koji je upao u ledeni kanal u Holandiji pregledan je više od pet miliona puta.

Prvo je proklizao, polugo na poluzaleđenom amsterdamskom kanalu, da bi sleteo na stomak i nosem uleteo u mešavinu leda, bljuzge i veoma hladne vode. Snimak ovog holandskog klizača, sa haštegom „led nije svuda dobar“ (ijs niet overal goed) korisnici Tvitera pogledali su 5,2 miliona puta.

Klizač, kome je drugi klizač pomogao da izađe iz rupe, dobacivši mu uže i dovukavši se na stomaku do njega – rizikujući da i sam upadne u vodu, delovao je dobro ali iznenađeno što je nosem „poljubio“ led.

Klizanje u kupaćem kostimu ima svojih prednosti: Drugi klizači upadali su u led potpuno obučeni. Jednu ženu su merdevinama vadili iz vode, dok su se drugi iskobeljali uz pomoć štapova za hokej koje su im dodavali prolaznici.

Holanđani su proteklog vikenda uživali u ledenim danima i bili u prilici da prvi put u poslednje tri godine klizaju zaleđenim kanalima. To se ispostavilo kao rizičan potez. Neki od onih koji su popadali, završili su u bolnicama uprkos apelima nadležnih da ne opterećuju hitne službe već rastegnute tanko zbog pandemije koronavirusa.

Pročitajte još:

Holandske vlasti podigle su uzbunu na crveno kada je oluja Darsi – prva snežna oluja u zemlji u poslednjih deset godina – spustila temperaturu na minus pet.

U drugim krajevima Evrope, zvaničnici su apelovali na sugrađane da ne klizaju po zaleđenim jezerima i rekama. U Berlinu je policija tokom vikenda iz helikoptera pozivala klizače da otklizaju na kopno. U severnoj Engleskoj, klizači koji su pokušavali na tankom ledu udaljenih jezera da klizaju kao zvezde rijalitija Ples na ledu, policija je rasterala. Dve devojčice su upale u reku kada je led popustio u Notingamširu.

Holandski premijer Mark Rute pozvao je Holanđane da se suzdrže od masovnog klizanja kako ne bi rizikovali širenje koronavirusa uz povrede zbog kojih su hitne službe bile preplavljene.

I pored toga, bolnice su bile prepune proteklog vikenda a lekari su imali dvostruko više posla sa slomljenim zglobovima i drugim povredama vezanih za padove.

Holandski lekari će narednog vikenda ipak moći da odahnu jer se očekuje da će temperature u subotu skočiti na 14 stepeni.

BONUS VIDEO:

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)