Foto: Jim Ruymen / UPI / Profimedia

Američki novinar Taker Karlson oglasio se prvi put otkako ga je televizija Foks njuz otpustila, rekavši da iskrena debata o glavnim pitanjima nije dozvoljena u američkim medijima.

„O velikim temama, onim koje će definisati našu budućnost, praktično se ne diskutuje, a to su rat, građanske slobode, demografske promene, moć korporacija“, rekao je bivši voditelj Foks njuza u video-snimku koji je objavio na Tviteru.

On je rekao da su debate koje se vode na američkim televizijama neverovatno glupe, prenosi Skaj njuz.

„One su potpuno irelevantne, ne znače ništa. Za pet godina se nećemo ni sećati da smo ih čuli. Verujte mi, kao nekome ko je učestvovao u njima“, poručio je Karlson.

Video-snimak je za manje od sat vremena prikupio više gledalaca od emisije koja je zamenila „Tucker Carlson Tonight“ na Foks njuzu, objavio je portal Mediaite.

Najgledaniji vodtelj Foks njuza dobio je otkaz u utorak, nedelju dana nakon što je kompanija „Foks korp“ postigla nagodbu od 787,5 miliona dolara zbog tužbe za klevetu.

Do otpuštanja Karlsona je došlo nakon što je kompanija „Dominion Vouting Sistems“ u svojoj tužbi navela da je Karlson dozvolio da se u programu emituju lažne tvrdnje o navodnoj izbornoj prevari te kompanije, koja se bavi proizvodnjom mašina za glasanje, pri čemu je u privatnim porukama dovodio u pitanje verodostojnost tih informacija.

Karlson je umešan i u druge sudske procese sa kojima se Foks suočava, uključujući tužbu koju je podnela njegova bivša šefica knjigovodstva Ebi Grosberg koja je rekla da je Foks iznudio njeno svedočenje u slučaju „Dominiona“.

Razlog razlaza sa Karlsonom, međutim, nije objavljen, a kompanija mu je zahvalila na saradnji.

Karlson se pridružio Foks njuzu kao saradnik 2009. i postao je kovoditelj emisije „Fox & Friends Weekend“ 2012. godine. Svoju emisiju počeo je da vodi u novembru 2016. godine.

***

BONUS VIDEO: Protestni marš zbog ubistva 15-godišnjeg afroamerikanca u Kanzas Sitiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar