Ilustracija; Foto: AP Photo

U današnjem pokušaju prodemokratskih demonstranata da tokom protesta priđu kući tajlandskog premijera Prajuta Čan-oče povređeno je 16 osoba, saopštila je hitna služba.

Nova frakcija tajlandskog prodemokratskog pokreta Redem (skraćeno od Restartujmo demokratiju) organizovala je danas protestnu šetnju, povezujući svoj cilj sa demonstrantima u susednom Mjanmaru, koji se bore protiv vojne vlade uspostavljene nakon puča, javlja AP.

POGLEDAJTE JOŠ:

Demonstranti su bezuspešno pokušali da dođu do premijerove kuće, koja se nalazi u vojnoj bazi u Bangkoku.

Brodski kontejneri bili su postavljeni kao barikade, a policija im je upotrebom vodenih topova, gumenih metaka i suzavca preprečila put. Oni su takođe pozvali kralja Mahu Vadžiralongkorna da odustane od direktnog komandovanja vojnom jedinicom.

Foto: AP Photo

Hitna služba Eravana saopštila je da je 16 ljudi povređeno.

Današnji protest povezan je sa neformalnim savezom prodemokratskih aktivista „Čaj s mlekom“ iz Hong Konga, Tajvana, Tajlanda i Mjanmara, koji su danas putem interneta pozivali na podršku protestima u Mjanmaru.

Foto: AP Photo

U Mjanmaru je danas, u akcijama protiv demonstranata koje su sprovodile snage bezbednosti, smrtno stradalo najmanje 18 ljudi, saopštila je Kancelarija za ljudska prava Ujedinjenih nacija.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar