Ilustracija Foto:Horizon International Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Superjahta vredna 20 miliona funti, u vlasništvu jednog šefa kompanije, izgorela je u plamenu kod obale španskog ostrva.

Brod Aria SF zapalio se u četvrtak popodne u Kala Saoni, na zapadnoj obali mediteranskog ostrva Formentera, samo mesec dana nakon što je isporučen vlasniku, Italijanu Paolu Skudijeriju.

U trenutku izbijanja požara, na brodu je bilo devet putnika i sedam članova posade. Oni su nepovređeni, a spasila su ih dva broda španske obalske straže. Nije jasno da li je Skudijeri bio jedan od spasenih sa broda.

Crni dim sa broda se mogao videti čak na susednom ostrvu Ibica.

Paolo Scudieri Foto:Franco Romano/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Industrijalac, rođen u Napulju, Srudijeri je predsednik kopanije „Grupo Adler“ proizvođača unutrašnjih komponenti automobila, koju je osnovao njegov otac Ahil 1956. godine.

Firma dizajnira i proizvodi akustične i termelne komponente za automobilsku industriju. Ima više od 15.000 zaposlenih u 23 zemlje sa prometom od oko milijardu funti.

Skudijeri (62) je otac četvoro dece, a njegovo bogatstvo se procenjuje na oko 500 miliona dolara. On je takođe i ambasador turizma Kneževine Monako i član je upravnog odbora Banke Napulja.

PROČITAJTE JOŠ:

Kada je prošlog meseca jahta svečano predstavljena, svečanu ceremoniju je pratio operski pevač, kao i orkestar, njen vlasnik je nazdravio šampanjcem.

Na jahti se nalazio bazen, pet spavaćih soba i teretana, a trebalo je zvanično da debituje na Kanskom jahting festivalu kasnije ove godine. Istraga o požaru je u toku.

Portparol španske obalske straže, govoreći nakon požara, istakao je da su svi putnici i članovi posade bezbedni.

„Evakuisani su na policijski čamac. Vatra je sada skoro ugašena“, naveo je.

BONUS VIDEO: Najveći svetski kruzer

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Komentari

Svi komentari (0)