Sana Marin Foto: Twitter

Finska premijerka Sana Marina spada među svetske liderr koji su privukli najviše pažnje svetske javnosti u poslednjih nekoliko nedelja. Međutim, na meti kritika nisu njene političke aktivnosti, već upravo ono što radi u slobodno vreme. Iako mnogi smatraju da premijerka nije uradila ništa pogrešno, već se samo zabavljala, snimci na kojima je prikazana u provodu ne prestaju da dižu prašinu u javnosti.

Đuskala u društvu prijatelja

Sve je krenulo sredinom avgusta, kada je osvanuo snimak na kojem se vidi kako se Marin provodi na žurki u društvu prijatelja. Na snimku ona i prijatelji, među kojima su i poznate ličnosti iz Finske, igraju i pevaju Marin se suočila sa kritikama opozicionih partija, a jedan od lidera opozicije tražio je da uradi test na drogu.

Ona je negirala da je konzumirala drogu, rekavši da je samo pila alkohol i zabavila se na „svojnačin“. Premijerka je rekla da zna da je snimljena, ali da je bila zabrinuta da li će se pojaviti u javnosti taj snimak.

„Igrala sam, pevala, zabavljala se – to su savršeno legalne stvari. Nikada nisam bila u društvu nekoga, niti sam znala da je neko uzimao drogu“, kazala je. Snimak je objavilo nekoliko medija u Finskoj i u inostranstvu.

Međutim, ona je odlučila da se maksimalno zaštiti i ipak uradi test na drogu, koji je naposletku bio negativan.

Prisno plesala sa pevačem

Marin (36) je suočena sa sve oštirijim kritikama javnosti otkako je objavljen i drugi snimak, na kojem se vidi kao prisno pleše sa jednim muškarcem koji nije njen suprug.

U najnovijem videu, ona je prikazana kako pleše sa finskim pevačem Olavijem Usivirtom (39). Oboje se povremeno dodiruju ramenima i bokovima. Muzičar se nakratko naginje napred kao da želi nešto da joj šapne na uho ili, kako pišu premijerkini kritičari, želi da je poljubi u vrat.

Na konferenciji za novinare održanoj u petak, finska premijerka je rekla da se ne seća da ju je muškarac s kojim je plesala poljubio u vrat. Kazala je da je i sama pogledala video snimak i da izgleda kao da joj Usivirta nešto govori.

„Da, istina je, udata sam žena, no mislim da su to stvari koje se tiču mog privatnog života i ne želim detaljnije da ih komentarišem. Usput, mislim da se u tom videu ne događa ništa neprimereno“, rekla je Marin. Snimak je u petak komentarisao i Usivirta.

„Puno je nagađanja javnosti o prirodi odnosa između mene i premijerke Sane Marin. Mogu samo reći ono što je istina: mi smo prijatelji i među nama se nije dogodilo ništa neprimereno“, napisao je on na Instagramu.

Prisno grli jednu ženu i igra

U javnosti se juče pojavio novi video na kojem se vidi kako se premijerka Finske zabavlja, provokativno plešući s 33-godišnjom influenserkom Sabinom Sarkaom.

Video je snimljen na pretrpanom plesnom podijumu u noćnom klubu. Marin je na oba snimka isto odevena u farmerke i crni top bez rukava, što sugeriše da su oba snimka verovatno nastala iste večeri.

Sarka, bivša misica koja je Finsku predstavljala na izboru za Miss sveta 2012. godine, dosad se pojavila u brojnim rijalitijima, a pre samo nedelju dana objavila je da se rastaje od supruga Osija Kivimakija.

Žene se ljubile u njenoj rezidenciji

Nakon brojnih snimaka koji su digli javnost na noge, pojavila se i sporna fotografija.

Na društvenim mrežama je počela da kruži jedna slika iz premijerkine zvanične letnje rezidencije na kojoj se ljube dve poznate influenserke, pokrivajući svoje gole grudi natpisom Finska.

Sana Marin se izvinila zbog fotografije, takođe sa privatne zabave, koju je organizovala u julu prošle godine.

„Po mom mišljenju, slika nije prikladna. Izvinjavam se zbog toga. Ovakva slika nije trebalo da se pojavi, iako se ništa neobično nije desilo na tom druženju. Išli smo u saunu, plivali i bili zajedno“, rekla je premijerka Marin novinarima i potvrdila da je fotografija napravljena u njenoj letnjoj rezidenciji na obali mora.

PROČITAJTE JOŠ:

Mišljenje Finaca podeljeno

Finci su podeljeni kad je reč o ponašanju premijerke. Jedan deo javnosti izrazio je podršku Sani Marin, dok je drugi deo izrazio sumnju u njenu punu sposobnost rasuđivanja.

Sa druge strane, tokom proteklog vikenda, veliki broj žena iz Danske je javno pružio podršku premijerki Finske.

Stotine Dankinja objavile su na društvenim mrežama snimke na kojima se vidi kako plešu i zabavljaju. Snimci žena koje plešu i uživaju s prijateljicama, objavljeni su uz hešteg solidarnost sa Sanom.

Marin je nakon burnih reakcija finske javnosti rekla da nije radila ništa osim što je „plesala, pevala, grlila prijatelje i pila alkohol“.

„Nadam se da će u 2022. godini biti prihvaćeno da čak i oni koji donose važne odluke plešu, pevaju i idu na žurke“, rekla je Marin.

BONUS VIDEO: FBI u Trampovoj vili

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News