Foto: EPA-EFE/ANDERS WIKLUND SWEDEN OUT

Švedski profesor, epidemiolog doktor Johan Gisecke, taksativno je naveo sve nelogičnosti u vezi sa izborom brojnih zemalja da se zatvore pred koronavirusom.

Njegove stavove do detalja je preneo portal realclearpolitics.com.

Za početak, on smatra da nijedno zatvaranje, ni britansko, ni bilo čije drugo, nije zasnovano na činjenicama i dokazima.

Ističe da je ispravna politika u ovakvim situacijama da se zaštite stari i mladi. To će na kraju dovesti do imuniteta stada, kao logične posledice.

On tvrdi da je početni odgovor Velike Britanije na pandemiju bio bolji nego ponašanje nakon zaokreta u strategiji, prenosi Nedeljnik.

Kaže i da nikada nije video da jedan neobjavljen rad, kao što je analiza Imperia koledža, ima toliki uticaj na politiku. Dodaje da je rad izrazito pesimističan.

Pročitaj i:

Naglašava da je tako u svim zemljama gde su se odlučili za zatvaranje i da zaravnanje krive nije posledica takvih mera nego toga što umiru najranjiviji.

Rezultati će na kraju biti slični za sve zemlje, a to što je bolest nepoznata uplašilo je državna rukovodstva nekih zemalja.

Stvarna stopa smrtnih slučajeva od koronavirusa, prema njegovim rečima, je oko 0,1 odsto.

Zaključuje da će se pokazati da je oko 50 odsto populacije u Velikoj Britaniji i Španiji već zaražene i da će to dokazat testovi na antitela.

“Trebalo bi da sačekamo godinu dana da bismo mogli da uporedimo rezultate i sudimo o tome ko je pogrešio”, tvrdi Gisecki, a prenosi Spectator.us.