Foto:Kyodo/Newscom / Newscom / Profimedia; UGC / Newscom / Profimedia

Japanac prerušen u Džokera nožem je ranio nekoliko putnika u metrou u Tokiju, a potom zapalio hlorovodoničnu kiselinu. Povređeno je 17 osoba, a svedoci su lokalnim medijima rekli da u prvi mah nisu znali da se radi o napadu, već su mislili da je reč o kostimu za Noć veštica.

Pročitajte još:

Incident se dogodio na ekspresnoj liniji Keio koja ide ka stanici Šindžuku, najprometnijoj liniji na svetu, u nedelju oko 20 časova po lokalnom vremenu. Većina putnika uputila se u japansku prestonicu na zabavu za Noć veštica, piše Skaj Njuz.

Napadač je nosio zelenu košulju, plavo odelo i ljubičasti kaput poput Džokera u stripu o Betmenu. Svedok je rekao da je video napadača kako hoda i polako maše dugačkim nožem koji je bio umazan krvlju.

„Mislio sam da je to štos za Noć veštica“, rekao je on.

Međutim, nije u pitanju bila šala, a toga su postali svesni i ostali putnici metroa kroz desetak minuta. Nakon što je izbo jednog 70-godišnjaka i još par osoba, napadač je polio vagone zapaljivom supstancom, a potom izazvao požar. U metrou je nastala panika.

„Vrata voza su bila zatvorena i nismo imali pojma šta se dešava, iskakali smo kroz prozore. Bilo je zastrašujuće”, rekao je Šunsuke Kimura, jedan od svedoka.

Podsetimo, Kjota Hatori (24), koji je u nedelju uveče uhapšen na licu mesta zbog sumnje da je pokušao ubistvo, rekao je i da je “želeo da ubija ljude i da mu bude izreknuta smrtna kazna” i da je “razmišljao od juna da bude osuđen na smrt“, prenosi agencija Rojters.

Otprilike dva sata pre incidenta, Hatori je posetio tokijski okrug Šibuja, ključnu tačku za kostimirane žurke za proslavu Noći veštica, saopštila je policija.

BONUS VIDEO: Teroristički napad u Beslanu – tragedija koja je šokirala svet

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar