Ivica Todorić Foto:EPA-EFE/ANTONIO BAT

Prva presuda bivšem vlasniku Agrokora Ivici Todoriću i saoptuženima, za zloupotrebu na štetu Agrokora "tešku" 1,25 miliona evra biće objavljene u sredu 7. oktobra, najavljeno je danas posle završnih govora tužilaštva i odbrane na zagrebačkom Županijskom sudu.

Zamenica zagrebačkog županijskog državnog tužioca Karolina Dragičević istakla je da posao između Agrokora i švajcarske firme Sigman AG nije realizovan i da je reč o fiktivnom poslu kojim je iz Agrokora izvučeno 1,25 miliina evra.

Stoga je predložila sudskom veću da se četvoro optuženih proglasi krivim i osudi po zakonu, a firmi Sigman AG oduzme novac, navodi Hina.

Todorićeva braniteljka po službenoj dužnosti, advokat Ljiljana Planinić, smatra da tokom sudskog postupka nije dokazano da je njen branjenik počinio krivično delo i predložila je da bude oslobođen optužbi.

„Nije čudno da i sam Todorić kaže da je optužnica nerazumljiva i besmislena. Zašto bi predsednik uprave i gotovo stopostotni vlasnik kompanije sklopio posao kojim će naštetiti vlastitoj firmi. Teze koje je iznelo tužilaštvo su neutemeljene, nelogične i neuverljive“, zaključila je Planinić.

Todorić, kao predsednik uprave Agrokora, i saoptuženi se terete da su 2013. zloupotrebili položaj jer su na štetu koncerna omogućili plaćanje 1,25 miliona evra u korist švajcarske firme za savetodavne usluge, znajući da te usluge nisu, niti će biti obavljene u korist koncerna.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar