Olena Zelenska Foto: EPA-EFE/Toms Kalnins

"Supruga predsednika Ukrajine, Vladimira Zelenskog, Olena Zelenska, pozitivno je testirana na koronu. Prva dama se oseća dobro i nema simptome. Olena Zelenska trenutno je izolovana od ostalih članova porodice", kaže se u izveštaju Telegrama.

Prema izveštaju, Zelenski i deca su takođe prošli testove i njihovi rezultati su negativni, prenosi Ukrinform.

Tokom radnih sastanaka i kod kuće, prva dama je neprestano poštovala pravila karantina i preporuke ukrajinskog Ministarstva zdravlja i u skladu sa zahtevima bezbednosnog protokola, redovno se testirala na COVID-19. Rezultati preliminarnog testa koji je sproveden početkom juna bili su negativni.

„Gde i kada se infekcija mogla dogoditi još uvek nije poznato. U toku je epidemiološka istraga. Sve kontakt osobe odmah su obaveštene o potencijalnoj opasnosti od zaraze. Savetovano im je da se pridržavaju samoizolacije i ako je moguće, da naprave test „, rekli su iz kabineta predsednika.

Od 12. juna, Ukrajina je prijavila 29.753 laboratorijski potvrđenih slučajeva COVID-19, uključujući 870 smrti i 13.567 oporavka. U protekla 24 sata registrovano je oko 683 novih slučajeva.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar