Avganistan, Kabul, aerodromo
Foto: Jawad Sukhanyar/via REUTERS

U vatrenom okršaju na jednoj od kapija međunarodnog aerodroma u Kabulu, rano jutros poginuo je najmanje jedan avganistanski bezbednosni službenik, saopštili su nemački zvaničnici.

PROČITAJTE JOŠ:

Nemačka vojska je u tvitu objavila da je jedan pripadnik avganistanskih snaga bezbednosti ubijen, i da su još trojica ranjena od strane „nepoznatih napadača“.

Rečeno je da su svi vojnici Bundesvera nepovređeni. Nisu naveli da li je ubijeni Avganistanac jedan od talibanskih militanata koji čuvaju prilaze aerodromu, prenosi Index.hr.

U napadu nije povređen nijedan nemački vojnik, objavila je nemačka vojska.

Pucnjava u blizini vojne strane aerodroma dolazi u trenutku kada su talibani poslali borce na sever kako bi se suočili sa pobunjenicima koji su ustali protiv talibana koji su pre više od nedelju dana u, munjevitoj ofanzivi, zauzeli čitavu državu.

Pucnjava, u kojoj je stradao avganistanski oficir, izbila je u blizini severnih kapija aerodroma, što je, kako ocenjuje Rojters, ista scena haosa kao u subotu kada je ubijeno sedam avganistanskih civila, prenosi Tanjug.

Ostalo je, međutim, nejasno ko je otvorio vatru, kao i okolnosti pucnjave oko 6.45 po lokalnom vremenu.

Američka vojska i NATO nisu odmah izvestili o pucnjavi, a talibiani takođe nisu ništa saopštili o incidentu.

Iako su snage bezbednosti avganistanske centralne vlade u velikoj meri doživele poraz ili su pobegle pred talibanima, neki naoružani Avganistanci su i dalje na aerodromu u Kabulu i pomažu zapadnim zemljama, dok drugi rade na evakuaciji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar