Donald Tramp Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Federalni sudija američke države Floride odbacio je tužbu bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa protiv CNN za klevetu i zahtev za isplatu 475 miliona dolara, pošto je Tramp tvrdio da je ta mreža njegove tvrdnje o izbornoj prevari 2020. nazvala "velikom lažju" i dovodila ga u vezu sa Adolfom Hitlerom.

U presudi, izrečenoj kasno u petak, sudija Rag Singal, koga je Tramp imenovao 2019. godine, istakao je da navodi Si-En-Ena predstavljaju stav, a ne činjenicu i da zbog toga ne mogu biti predmet tužbe za klevetu.

„Navodi Si-En-Ena, iako su bili odvratni, nisu bili po zakonu klevetnički“, rekao je Singal, koji je sudija u federalnom sudu u Fort Loderdejlu na Floridi, u blizini Trampovog odmarališta Mar-a-Lago, preneo je Rojters.

PROČITAJTE JOŠ:

Tramp je podneo tužbu u oktobru 2022. godine protiv Si-En-Ena zbog pet slučajeva klevete u vezi sa komentarima o njegovim tvrdnjama o izborima 2020. koje je ta televizijska mreža nazvala „velikom lažju“.

Od pokretanja svoje prve predsedničke kampanje 2015.

Tramp je često napadao medije čije izveštavanje “ne voli, a Si-En-En mu je omiljena meta“, dodaje Rojters.

Tramp je favorit za republikansku predsedničku nominaciju 2024, uprkos tome što se suočava i sa državnim i federalnim optužnicama, dodaje britanska agencija.

BONUS VIDEO: Bajden će ponovo u trku za predsednika SAD: Stiže li ga Tramp ovog puta?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar