Avion ilustracija Foto:Shutterstock

Nemačka niskobudžetna aviokompanija Jurovings (Eurowings) objavila je da će od ponedeljka do srede otkazati stotine letova zbog najavljenog štrajka pilota, što će biti druga obustava rada u poslednjih nekoliko sedmica.

Na zvaničnoj internet stranici Jurovingsa navodi se da je Sindikat Vereinigung Cockpit pozvao pilote te kompanije da obustave rad počev od ponoći između nedelje i ponedeljka do minut pre ponoći u sredu 19. oktobra.

Od 400 letova planiranih za ponedeljak očekuje se da će biti realizovanio više od 230, a očekuje se da će ih biti više od pola planiranih za utorak i sredu.

Sindikat Vereinigung Cockpit kao razlog za štrajk naveo je nedovokjne ustupke poslodavca u pogledu kolektivnog ugovora o boljim radnim uslovima, javljaju nemački mediji.

Kompanija navodi da će leteti na pola predviđenih letova jer štrajkom nije obuhvaćena austrijska podružnica Jurovings Evropa, ni Jurovings Diskaver koji leti iz Frankfurta i Minhena.

Jurovings ističe da „duboko žali zbog neprijatnosti izazvanih putnicima i čini sve što je moguće da smanji uticaj štrajka na njih“.

Red letenja za ponedeljak 17. oktobar je već ažuriran, a letovi na linijama za utorak 18. oktobar biće objavljeni večeras oko 19 časova, dok se ažuriran red letenja za sredu 19. oktobar očekuje u utorak ujutru u šes časova, „čim bude jasno koliko će se pilota javiti za letove, uprkos pozivu za štrajk“, navela je kompanija Jurovings.

***

BONUS VIDEO: Snimak praska u avionu za Tivat

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar