Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Britanska vlada odlučila je da sve osnovne škole u Londonu zatvori tokom naredne dve nedelje kako bi sprečila širenje novog visokozaraznog soja koronavirusa, saopštio je gradonačelnik prestonice Sadik Kan. Time je izmenjena ranija odluka po kojoj je bilo predviđeno da osnovne škole ostanu zatvorene samo u onim oblastima najteže pogođenim pandemijom, što se odnosilo i na neke delove Londona.

Vlada je konačno shvatila i promenila svoje mišljenje, napisao je na tviteru gradonačelnik Londona Sadik Kan i dodao da će sve škole u Londonu biti tretirane jednako i ostati zatvorene.

On se takođe zahvalio ministru za školske standarde Niku Gibu na njihovim konstruktivnim razgovorima u prethodna dva dana.

Britanski ministar obrazovanja Gavin Vilijamson je u sredu predstavio plan o odlaganju otvaranja srednjih škola, koji predviđa da će većina osnovnih škola koju pohađaju deca mlađa od 11 godina biti otvorena na vreme u toku sledeće nedelje, nakon završetka božićnog raspusta.

Plan predviđa da osnovne škole ostanu zatvorene samo u onim oblastima najteže pogođenim pandemijom, što se odnosi i na neke delove Londona. Međutim, na ovu odluku su se žalile lokalne vlasti u nekim delovima zemlje u kojem je predviđeno otvaranje osnovnih škola.

Pratite nas i na dru

štvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)