Sneg u Zagorju Foto:Dnevnik.hr

U Hrvatsku ove nedelje napokon stiže prava zima, a snega bi moglo da napada i do pola metra. Problemi u saobraćaju već su počeli.

Stigla je najavljena promena vremena, a u nekim delovima Hrvatske stvara se novi snežni pokrivač. Na području Gorskog kotara ima već šest centimetara novog snega, a Hrvatski autoklub (HAK) upozorava kako ga mestimično ima i ugaženog na putevima.

Dogodile su se i saobraćajne nesreće: na auto-putu A4 između čvora Komin i čvora Breznički Hum u smeru Goričana promet se odvija po dve trake, a vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h, prenosi Dnevnik.hr.

Sneg u Zagorju Foto:Dnevnik.hr

Nesreća se dogodila i na auto-putu A6 na 56+000 km između čvora Oštrovica i čvora Vrata u smjeru Zagreba, a saobraćaj se odvija u jednoj traci.

Na Sljemenu su zasad pala četiri centimetra novog snega, a na Zavižanu devet centimetara.

Zbog ponegde jakih pljuskova kiše i vode na putevima u unutrašnjosti vozi se otežano i usporeno.

POGLEDAJTE JOŠ:

Prema prognozi meteorologa Nove TV Nikole Vikić-Topića, u Hrvatsku stiže jače pogoršanje nošeno frontom sa severozapada Evrope, nakon koje će se u Genovskom zalivu formirati ciklon, pa će nestabilno, kišovito i vetrovito vreme dominirati cele nedelje.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) najavili su da će u gorju tokom nedelje pasti i više od 50 centimetara novog snega.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar