Edvard Ned Prajs Edward Ned Price
Edvard Ned Prajs Foto:NICHOLAS KAMM / AFP / Profimedia

SAD još nisu objavile nova imena u vezi sa uredbom predsednika Džozefa Bajdena o Zapadnom Balkanu, izjavio je večeras portparol Stejt departmenta Ned Prajs, odgovarajući na pitanje da li će potencijalno novi ljudi biti na crnoj listi.

„Međutim, zahvaljujući uredbi moći ćemo da se pozabavimo najhitnijim pretnjama stabilnosti i napretku demokratskih institucija“, rekao je Prajs.

On je dodao da su SAD posvećene „promovisanju demokratije, transparentnosti, odgovornosti i demokratskog upravljanja širom Zapadnog Balkana, u skladu sa standardima koje države moraju da ispune kako bi ispunile svoj cilj napredovanja na evropskom putu“.

POGLEDAJTE JOŠ:

Bajden je izdao naredbu kojom se zamrzava imovina i zabranjuje ulazak pojedincima u SAD koji predstavljaju pretnju bezbednosti i miru bilo koje zemlje Zapadnog Balkana.

Izvršni nalog obuhvatiće i lica koja su direktno ili indirektno umešana u korupciju, zloupotrebu javnih sredstava, primanje mita i slično.

Početkom juna, administracija SAD je zvanično proglasila borbu protiv korupcije ključnom za američku nacionalnu bezbednost.

„Korupcija predstavlja pretnju američkoj nacionalnoj bezbednosti, ekonomskoj jednakosti, globalnoj borbi protiv siromaštva, razvojnim naporima i samoj demokratiji“, rekao je tada Bajden.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar