Foto: Twitter/Драшко Станивуковић

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković objavio je danas na Tviteru da je vratio neotpakovan nameštaj iz kancelarije Civilne zaštite, kupljen od državnog novca.

Stanivuković je nastavio praksu smanjenja gradskih troškova, ovaj put vraćanjem neotpakovanog nameštaja šefa odseka Civilne zaštite Mladena Ćućuna, koji je kupljen od novca građana Banjaluke.

POGLEDAJTE JOŠ:

Kada je stupio na dužnost gradonačelnika Banjaluke, Stanivuković je obećao da „više ništa neće biti isto“. Danas je na Tviteru objavio:

„Neotpakovan nameštaj Ćućuna XIV, koji je kupio od narodnog novca, u jeku pandemije, za svoju kancelariju u civilnoj zaštiti. Neće mu više trebati! Vreme neracionalnog trošenja, lažnog luksuza i bahatosti u našem gradu postaje prošlost. Obračunaćemo se sa kriminalom!, poručio je Stanivuković.

Podsetimo. odmah nakon stupanja na dužnost, Stanivuković je naložio da se vrate ključevi svih službenih automobila Banjaluke koje koriste funkcioneri.

„Svi ključevi od preko 50 službenih automobila vraćeni su u 16 časova, na moj zahtev, u prostorije Kabineta gradonačelnika. Niko više nema pravo da službene automobile koristi u privatne svrhe kao što je to do sada bio slučaj. Preko 70 posto službenih automobila godinama nije bilo na parkingu ispred Gradske uprave, nakon radnog vremena. Donećemo Odluku da svi službeni automobili moraju biti obeleženi i ona je spremna, a spreman je i novi Pravilnik o upotrebi ovih vozila. Među ovim ključevima nalaze se automobili u vrednosti od preko 100.000 KM, koje ćemo prodati, jer za građane Banje Luke postoje prioritetnije stvari.  Rasipničkom ponašanju moramo stati u kraj, a ovo je samo prvi korak u tom naumu, večeras donosimo još niz odluka“, naveo je Stanivuković.

BONUS VIDEO:

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare