Draško Stanivuković, Banja Luka, skupština
Draško Stanivuković Foto: Nova.rs

Gradonačelnik Banjeluke Draško Stanivuković kazao je danas nakon sastanka u Gradskoj upravi da je kriza budžeta namerno iscenirana i da se od ovog grada traži nešto što nema. Stanivuković je dodao i to da je u poslednja tri dana redovne aktivnosti grada finansirao iz svog džepa.

„Neki ljudi, da bi se osvetili nekome ko je izabran, sahraniće sve. Takođe je nemoguće pripremiti budžet do ponedeljka. Pripremali smo ga tri meseca, a oni sad očekuju da za dva dana pripremimo novi“, kazao je Stanivuković.

Naglasio je i to da, dok jedni traže rešenje, drugi nazdravljaju šampanjcem jer budžet nije usvojen. Dodao je i da svakome treba pomoći, ali da nije dobro da se Banjaluka pretvori u jednokratnu pomoć.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Mi smo Domu zdravlja pripremili 1,2 miliona maraka i onda direktorka kaže da ne valja budžet, iako su dobili najviše dosad. Oni su očekivali da mi skinemo sredstva sa svega da bi se isplatile jednokratne pomoći. U takvom slučaju, sredstava ne bi bilo dovoljni ni za kulturu, sport ili bilo kakve druge vrste pomoći“, istakao je Stanivuković.

Naglasio je da je nakon današnjeg sastanka poražen kao čovek

„To je moje jedino mišljenje o današnjem sastanku. Kikoću se i smeju, a kao brinu o ljudima. Osećam se kao beznadežan slučaj, jer se od Banjaluke traži ono što nema. Postave se prema vama zahtevi, a neko istrajava na četiri miliona maraka pomoći nekim ustanovama, a mi tih sredstava nemamo. Ponudio sam maksimum od sebe, a iza toga ostaje grad koji ne funkcioniše“, poručio je Stanivuković.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar