Najdzel Faraz
Najdžel Faraž Foto:Screenshot/Twitter/igel Farage@Nigel_Farage

Britanski ultradesničar, bivši evroparlamentarac i čovek koji je bio zadužen za Bregzit - Najdžel Faraž, doputovao je nedavno u Beograd, kako bi podržao srpskog tenisera Novaka Đokovića, kom je prvobitno bila odbijena viza za ulazak u Australiju, gde je bio u pritvoru sve dok sudija nije poništio tu odluku. Prema sadržaju koji gotovo svakodnevno objavljuje na društvenim mrežama, čini se da Faražu prija boravak u srpskoj prestonici.

Faraž je u Srbiju stigao 9. januara, na poziv porodice Đoković, čiji je gost. U narednim danima je sa najmlađim bratom Novaka Đokovića – Đorđem, obišao porodični restoran, ali i sobu koja je posvećena isključivo trofejima koje je tokom dugogodišnje karijere osvojio najbolji teniser sveta.

Video snimak tog događaja Faraž je objavio na svom Tviter nalogu, i tako obavesto pratioce da se nalazi u Beogradu, odakle će pratiti dramu koja se u međuvremenu odvija u Australiji.

Odluku suda u Australiji pratio je sa porodicom Đoković – Srđanom, Dijanom i Đorđem, nakon čega je iskazao oduševljenje zbog činjenice da je sudija poništio odbijanje Novakove vize, što je značilo da on može da ostane u zemlji i zaigra na Australijan Openu.

„Ogromna pobeda za Novaka Đokovića. Ako australijske vlasti odluče da se bore protiv ove odluke – to će izgledati užasno“, poručio je pre nekoliko dana Faraž, dok je istovremeno za britanske medije pomno pratio i komentarisao slučaj koji pomno prati čitava planeta.

Faraž je svet najviše šokirao izjavom da Australija rizikuje da postane „banana republika“, ukoliko dođe do preinačenja sudske odluke.

Istog dana, nekadašnji britanski ministar zadužen za Bregzit snimio je video u kome objašnjava presek situacije u Australiji, i to pred Skupštinom u Beogradu.

Kako je naveo u snimku, australijski ministar za pitanja imigracija Aleks Hok i dalje ima mogućnost da donese odluku o deportaciji Đokovića iz te zemlje.

„Dakle, proizvoljna moć je iznad vladavine prava (…) Sada je noć u Australiji, i ne verujem da će se to desiti, ali su ga maltretirali, govoreći mu: ‘Idi po svojoj slobodnoj volji, ali ako te opet uhapsimo, biće ti zabranjen ulazak na tri godine’“, naveo je britanski političar.

Njegov nastup izazvao je i rekaciju tenisera Endija Mareja, koji je podsetio na političke stavove gosta porodice Đoković.

„Molim vas snimite trenutak kada im saopštite da ste veći deo svoje karijere vodili kampanju za deporataciju ljudi iz Istočne Evrope“, naveo je Marej.

Intervju sa Goranom Đokovićem

Faraž je za britanske medije uradio intervju sa Novakovim stricem – Goranom Đokovićem, koji je tom prilikom rekao da je Novak kao životinja u kavezu.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Kada mu izdaju vizu, a potom ga uhapse, za mene je to uvlačenje u zamku. Pozvali su ga da dođe, izdali mu sve papire, a onda ga stavili u zatvor. Hoće da ga ponize, bace na kolena, ali to se neće desiti jer mi smo Srbi, i mi smo ponosan narod“, ocenio je Novakov stric.

On je uputio kritike i australijskom premijeru Skotu Morisonu, koji je prednjačio u kritikama na račun najboljeg tenisera sveta.

„Skot mora da vidi računa o svojoj poziciji uoči narednih izbora, ali ne znam da li mu je PR objasnio koliko je dobro što je napao Novaka. Imam osećaj da neće biti premijer od aprila i nadam se da će se to desiti“, zaključio je Goran Đoković.

„Srbija je sjajna zemlja“

Poslednja objava britanskog političara iz Beograda oslikala je kako se on zaista oseća u srpskoj prestonici. On je na društvenim mrežama objavio fotografiju iz restorana, na kojoj drži znak koi sugeriše da je konzumiranje cigareta u tom objektu dozvoljeno.

„Srbija je sjajna zemlja“, poručio je Faraž, koji će još nekoliko dana boraviti u Beogradu.

BONUS VIDEO Najdžel Faraž u Beogradu: Podrška Novaku

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare