Printscreen Meksiko siti

U Meksiko Sitiju sinoć se delimično urušio šinski nadvožnjak sa metro kompozicijom, a prema prvim zvaničnim informacijama s lica mesta u ovoj nesreći je poginulo 13, a ranjeno oko 70 ljudi.

Na video snimcima koje je emitovala lokalna TV Milenio vide se vagoni kompozicije metroa i rušenje nadvožnjaka.

 

Gradonačelnica Meksiko Sitija Klaudija Šajnbaum obišla je mesto nesreće i na Tviteru napisala: „Nažalost ima mrtvih i povređenih, pomažu vatrogasci i osoblje javne bezbednosti. Uključeno je više bolnica. Uskoro ćemo dati više informacija“.

Drugi snimci na televizijskim stanicama i društvenim medijima pokazuju ekipe hitne pomoći i vatrogasce koji pretražuju ruševine u potrazi za preživelima.

Linija 12 podzemne železnice izgrađena je kad je ministar spoljnih poslova Marselo Ebrard bio gradonačelnik Meksiko Sitija.

„Ovo što se danas dogodilo užasna je tragedija. Moja solidarnost sa žrtvama i njihovim porodiama“, napisao je Ebrard na Tviteru.

„Naravno, uzroci se moraju istražiti i definisati odgovornosti. Ponavljam da stojim na raspolaganju vlastima da pomognem u svemu što je potrebno“, dodao je bivši gradonačelnik.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar