Rijeku je u sredu uveče zahvatilo nezapamćeno jako nevreme, zbog kojeg su saobraćajnice u centru grada poplavljene, saobraćaj je blokiran, a sve hitne službe su na terenu. Međutim, opasnost nije prošla i na snazi je narandžasto upozorenje DHMZ-a, koje pokazuje da će kiša će ponovno biti obilna.

Prema nezvaničnim podacima, u sredu uveče u Rijeci je za dva sata palo 140 litara kiše po metru kvadratnom. Saobraćaj ulicama u centru grada bio je ili onemogućen ili usporen.

Rijeka poplava Foto:Nel Pavletic/PIXSELL

Atmosferski odvodi nisu mogli da podnesu svu kišu, pa su ulice bile poplavljene. Izbijeni su i poklopci šahtova, pa su se neki automobili zaglavili u otvorima, piše Jutarnji.

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

U naletu vodene bujice je poginula jedna osoba. Opasne vremenske prilike i danas će vladati riječkim područjem, Istrom, Likom i područjem pod Velebitom.

Pročitajte još:

Naime, za navedene krajeve DHMZ je oglasio narandžasto upozorenje. DHMZ javlja kako će danas biti umereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom, lokalno izraženijim. Na Jadranu i uz njega može biti obilne kiše.

Najmanje oborine te česta sunčana razdoblja očekuju se na istoku zemlje. Vetar slab i umeren jugozapadni, a u severozapadnim područjima okrenuće na severni.

BONUS VIDEO Uragan Ijan opustošio Kubu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar