Foto: Privatna arhiva

Vesna Zečević, državljanka Srbije koja se nalazi u Mantovi u Lombardiji (Italija), do pre nekoliko dana se borila sa visokom temperaturom, zbog čega je bila u veliko strahu da je možda zaražena koronavirusom. Jutros su stigle dobre vesti: Vesna i njeni ukućani više nemaju temperaturu, ali kako kaže, "oseća se kao da ju je pregazio voz".

Vesna Zečević, koja od 2005. godine živi u Italiji, našla se u žarištu infekcije koronavirusa na Apeninskom poluostrvu, a od jutros ni ona ni njen sin nemaju temperaturu.

„Nemamo temperaturu, ali se osećam kao da me je udario voz. Najverovatnije je ovo ‘samo običan grip’. Nisam mogla ni da zamislim pre nekoliko godina da ću toliko da mu se obradujem“, kaže u šali za Nova.rs Vesna.

Vesna Zečević, koja je u jučerašnjem javljaju za Nova.rs rekla da su ulice Mantove sablasne i puste, i da grad više ne liči na sebe, kaže da joj je zbog svega, pala na pamet jedna situacija iz vremena bombardovanja.

„Svi kreveti na sred sobe, počinje da se trese sve, poskakali smo iz kreveta u panici, i onda je neko rekao, nisu bombe, ovo je ‘samo’ zemljotres, nazad svi u krevet. Čudan smo narod to je da su nas vekovne muke naučile i na to“, kaže Vesna.

Podsetimo da je Italija treća zemlja sveta po broju obolelih i stradalih od koronavirusa (COVID-19), odmah posle Kine i Južne Koreje. U ovoj zemlji koronavirus se ubrzano širi, a dosad je potvrđeno 889 zaraženih, od čega je 21 osoba preminula, a 46 ljudi se uspešno oporavilo. Inače, od sredine decembra 2019. do danas u svetu je više od 85.000 osoba zaraženo koronavirusom.

Sve današnje vesti o koronavirusu pratite u našem live blogu.