Mirko Bojović
Foto: N1

"Eksplozija koja je odjeknula Bejrutom u utorak bila je zastrašujuća, nikada nisam doživeo tako nešto", kaže producent Mirko Bojović.

On je za N1 izrazio i bojazan da će broj poginulih biti višestruko veći od 100, koliko ih je prema poslednjim podacima.

„Mi smo juče oko 6 sati popodne bili u kući, prva eksplozija je zatresla celu zgradu, i ja sam sa suprugom stao na vratima od sobe, da se zaštitimo…Ubrzo nakon toga je bila druga eksplozija, koja je bila devastirajuća, nikada slično u životu nisam doživeo…Mi smo 9 kilometara od nesreće, deli nas jedno brdo, ali taj talas koji je izazvala eksplozija bio je neverovatan“, priča Bojović.

Kaže i da stan njegove porodice nema direktan pogled na luku, te da im nisu oštećena stakla.

„Ali onima koji su bili bliže, svima su popucala stakla na prozorima“, rekao je Bojović.

Kako je rekao, dobro je da je pre ove jače bila prva, manja eksplozija, jer je, kako objašnjava, to bilo upozorenje ljudima da se sklone i da potraže neki zaklon.

„Ali, ubeđen sam da ima više žrtava, ljudi su zatrpani u ruševinama. To vam je kao da je bio veliki zemljotres i dan nakon toga, ne možete da znate koliko će biti nastradalih. Sigurno je će da će taj broj rasti. Prilično sam siguran da će brojka poginulih biti izažena u više stotina“, ocenjuje Bojović.

Na pitanje ko je odgovoran za nesreću koja se desila, kaže:

„Ja sam laik, ali mi zvuči glupo da nešto tako eksplozivno stoji šest godina u luci. Ja ne mogu da razumem razlog za tako nešto. Premijeru Libana su povređene ćerka i žena, pa osim što oseća političku odgovornost, prilično je ljut i lično. On je poručio da se stvari neće zataškati“.

Međutim, nije siguran da će se nešto konkretno i desiti.

„U zemlji kao što je ova, ja ne mogu da potvrdim šta će se desiti tamo za dve godine, kada bude nekog suđenja, ali sam siguran da neko mora da odgovori zašto je šest godina u centru grada stajalo nešto tako eksplozivno“, uveren je Bojović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar