Foto:Shutterstock

Muškarac iz Slavonije, koji je osuđen za seksualno zlostavljanje 10-godišnje pastorke, kažnjen je radom za opšte dobro, i to u Udruženju za rad sa decom sa posebnim potrebama u jednom slavonskom gradu, a tamo ga je poslao Kancelarija za uslovnu kaznu Ministarstva pravosuđa u Osijeku.

Osuđeni pedofil tamo je nekoliko meseci obavljao fizičke poslove, poput košenja trave, popravljanja ograde i bojenja sprava za igranje u zabavno-edukativnom parku izgrađenom isključivo za rad sa decom sa posebnim potrebama.

Hrvatski ministar Malenica danas je novinarima rekao kako je očito došlo do greške i da će sve ispitati.

Pročitajte još:

Na pitanje da li je tako nešto zakonski nemoguće, rekao je da ne zna, ali da je svakako potrebno videti je li to sistemska greška i da, ako jeste, treba menjati zakon.

Inače, muškarac je osuđen na 11 meseci zatvora zbog krivičnog dela organizovano snimanje dečje pornografije i dodatnih 11 meseci za krivično delo razvratne radnje prema detetu mlađem od 15 godina i zloupotreba porodičnih odnosa.

Sud je te dve kazne preinačio u jedinstvenu kaznu od 11 meseci zatvora. Ali umesto zatvora, dobio je 11 meseci društveno korisnog rada. I poslali su ga u društvo sa decom.

BONUS VIDEO Vanja Ejdus: Do 40-tih godina prošlog veka u zakonu Srbije nije postojao termin silovanje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar