Foto: Anton_Ivanov / Shutterstock

Na engelskoj verziji stranici Koronavirus.hr, zvaničnoj stranici hrvatske Vlade, poručuje da se turistima da su od 13. jula maske obavezne u zdravstvenim ustanovama, javnom prijevozu, u trgovinama, za zaposlene u ugostiteljstvu koji se bave pripremom i serviranjem hrane i pića.

Na stranici se takođe poručuje da od 10. jula svi organizatori okupljanja sa više od 100 učesnika moraju da ispunjavju posebne mere, prenosi Index.hr.

Foto:printscreen/koronavirus.hr

Inače, pored novih mera turiste u Hrvatskoj će sačekati i poskupljenja. Naime, četvoročlana porodica za sedmodnevno letovanje u nekom od gradova Hrvatske, moraće da izdvoji sumu i do 2.250 evra.

Pročitajte još:

Cena privatnog smeštaja u studio apartmanima za noćenje u jednoj od najpopularnijih destinacija za odmor kreće se od 60 do 90 evra, pišu Nezavisne novine.

Veoma popularna destinacija je Dubrovnik. Ukoliko bi četvoročlana porodica odlučila da ode na odmor u ovaj prelepi grad, morala bi da izdvoji od 1.000 do 4.250 evra.

Ako želite da uživate u nekom od privatnih apartmana u okolini Dubrovnika, platićete više nego u Makarskoj. Prosečna cena sedmodnevnog boravka u njima u neposrednoj blizini mora košta 650 evra, dok cena hotela znatno varira i iznosi 4.250 evra sa uključenim doručkom.

BONUS VIDEO: Ko ima pravo na vaučere za letovanje u Srbiji i šta je potrebno od potvrda?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram