Džef Bezos i Loren Sančez
Džef Bezos i Loren Sančez Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Bivša spremačica Džefa Bezosa, osnivača Amazona, tvrdi da su ona i drugi zaposleni bili primorani da rade u nebezbednim i nehigijenskim uslovima. U tužbi se navodi da su morali da se popnu kroz prozor vešeraja da bi pristupili kupatilu, prenosi Skaj njuz. Mercedes Vedaa u Sijetlu podnela je ove nedelje tužbu protiv Bezosa i dve kompanije koje upravljaju njegovom imovinom.

Bezos je unajmio spremačicu 2019. godine, a u tužbi je navela da je bila obavezna da „radi oko porodice a da je ne vide”. Neke njene smene su trajale i po četrnaest sati bez pauze, a za to vreme nije bilo kupatila za spremačice, navodi se u tužbi.

Kada je porodica Bezos bila kod kuće, sobaricama je bilo dozvoljeno da uđu samo da čiste. Nisu smeli da koriste vrata vešeraja za direktan pristup kupatilu jer je taj put vodio kroz rezidenciju. Da bi izbegli nevolje, ponekad su se penjali kroz prozor vešeraja koji je vodio do prostorije za vodovod i cevi. Do kupatila se iz njega moglo doći stepenicama. Tako su živeli oko 18 meseci, tvrdi Vedaa.

Zbog nedostatka lako dostupnih kupatila, ona i ostale domaćice su veći deo dana provodile bez toaleta, zbog čega su imale česte infekcije urinarnog trakta, što se takođe navodi u tužbi.

BONUS VIDEO: Bezos predstavio „Blue Reef“, budućnost svemirskog turizma

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar