Foto: REUTERS/Tom Brenner

Američki predsednik Donald Tramp je na svom Tviter profilu najavio veliki protest pod motom "Zaustavite krađu", a koji će se održati u Vašingtonu 6. januara, na dan kada američki Kongres treba da verifikuje rezultate predsedničkih izbora.

Tramp pokušava da ospori izbor Džoa Bajdena za predsednika SAD, tvrdeći da je bilo brojnih izbornih nepravilnosti na američkim predsedničkim izborima.

Oba doma Kongresa, i Senat i Predstavnički dom, na zajedničkoj sednici 6. januara treba da razmotre rezultate elektorskog koledža, koji je odlučio da je Bajden pobednik izbora.

Kako se navodi u organizaciji protesta koji će biti održan 6. januara, “demokrate pokušavaju da anuliraju glasove republikanaca, a na američkom narodu je da to zaustavi”, te će zbog toga, “zajedno sa predsednikom Trampom učiniti sve što je potrebno da se očuva integritet izbora u korist nacije“.

Nekoliko mitinga podrške Donaldu Trampu već je održano u Vašingtonu, a na nekima od njih bilo je i ozbiljnih incidenata pristalica i protivnika američkog predsednika.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar